Unul dintre cele mai recente proiecte realizate este imobilul Calea Dumbrăvii nr. 40. Acest proiect întregește tabloul bulevardului urban din Sibiu prin designul contemporan și elementele arhitecturale distinctive. Jocul subtil al volumelor precum și liniile moderne oferă armonie clădirii, iar “cutiile de sticlă” de pe fațadă susțin viziunea arhitecturală devenind trade-mark-ul ansamblului. Clădirea are o suprafață desfășurată de 1.680m² (4 etaje) având funcțiune mixtă (12 apartamente/ birou-uri, 2 penthouse-uri și un restaurant). Parcarea subterană dispune de 24 de locuri, astfel zona de gradină, in care s-a păstrat și un nuc, poate fi folosită cu scop recreativ sau ca terasă.

CONCURS PENTRU ARTIŞTI

MAX-CD40-A1Intrarea în clădire de pe Calea Dumbrăvii nr. 40 este un spațiu semi-public (sau semi-privat), acoperit, dar deschis. În această zonă de acces au fost amenajate trei nișe, poziționate la o distanță de un metru una de cealaltă, având dimensiunile: 1m lățime și 3m înălțime, iar la partea inferioară au câte o lampă liniară montată în pardoseală, cu lumină neutră. Inițial, nișele aveau rolul de a masca niște echipamente tehnice pentru instalații, dar pentru că ulterior s-a ales altă soluție, acestea au rămas nefolosite. Noi, echipa din jurul proiectului, am simțit nevoia unui accent de culoare sau textură în acea zonă, astfel ne-am găndit sa inițiem un concurs.

MAX-Development-CD40

 

Ne dorim propuneri care să anime spațiul și să contrasteze cu restul clădirii tratate prin alb-griuri, dar în același timp să se armonizeze cu arhitectura acesteia; am vedea lucrări mai abstracte, dar care să ne surprindă prin emoție; căutăm culori calde, proaspete și primitoare.

Vedem zona ca un fel de mică galerie de artă publică, permanentă, exterioară. Pentru că locul e atât de expus, propunerile artistice trebuie obligatoriu să aibă în vedere și să includă un mod de protecție contra distrugerii. Participanții pot propune orice soluție consideră că va proteja cât mai eficient lucrarea de artă, materialele și detaliile fiind la alegerea lor. O limitare: participanții sunt rugați să nu folosească materiale plastice.

Premiul constă în suma de 5000 euro (brut). Această sumă include onorariul artistului și materialele necesare realizării lucrării, precum și modalitatea prin care va fi protejată lucrarea (materiale, execuție).

Juriul va desemna un singur câștigător. Acesta va avea obligația să implementeze lucrarea cu care a câștigat până la data de 1.9.2019. După desemnarea câștigătorului, organizatorii își păstrează dreptul de a modifica – dacă consideră necesar – împreună cu autorul, detalii privind realizarea protecției.

 

MAX-CD40-A2  MAX-CD40-B1

releveu-pentru-concurs